Khamis, 7 Februari 2013

Contoh Kerja Kursus Geografi 2013 (aspek 1-7)

Kepada pelajarku, hapuskan senyuman di bibir kalian kerana ANDA DILARANG SAMA SEKALI hantar kerja kursus ini kepada tuan empunya. Tak faham lagi? DILARANG SALIN 100% - BINDING-HANTAR (siap buat muka suci lagi tu masa menghantar) dengan cikgu. Lagipun rasa "kurang bijak" pula periksa kerja kursus yang dibuat oleh diriku sendiri. Perlu diingatkan, cikgu adalah Guru Geografi dan jangan pertikaikan grammar cikgu yang lintang pukang. Lagipun aspek 1-7 ini dibuat semasa cikgu tengah melayan cerita Ninja Warrior (ayat cover sebab karangan Bahasa Melayu teruk).

p/s perlu diingatkan cikgu upload contoh ni adalah untuk dijadikan panduan dan bukan mencari publisiti murahan untuk disalah gunakan.Ok, cikgu PERASAN SIBUK. Jadi jika ada apa2 sila pm ke page FB SANTAI GEOGRAFI yang baru dibuat.

p/ss Bah, apa lagi? x pandai copy paste? mari cikgu ajar. tekan Ctrl A lepas tu............ ambil pen dan salin isi penting.ha3, akhirnya kaedah tradisional telah mengalahkan kepandaian anak muridku
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

41 comments:

tYlLa berkata...

ayat paling manang...'terima kasih saya ucapkan kepada ibubapa saya NITAH JAIN dan JULI AWAN kerana menampung segala MAKAN MINUM saya selama ini...'best ayat ko tu mandak..nway thanks daun keladi..

Nitah Jain berkata...

sepatutnya ada lg tambahan (ibu sy yg selalu marah2 bila sy & ayah sy buat sepah)

memories 6G berkata...

tq for the geo kerja khusus ckgu it really valueable tu me....tpi when did ckgu want to start about aspek 8...cny finish already....i hope as soon as possible because i need it immedieately..... :-*tq from fiQah from perak semnjung malaysia

memories 6G berkata...

tq for the geo kerja khusus ckgu it really valueable tu me....tpi when did ckgu want to start about aspek 8...cny finish already....i hope as soon as possible because i need it immedieately..... :-*tq from fiQah from perak semnjung malaysia

Farah berkata...

thank you for the information cg ;;)

Sally Viona berkata...

cikgu yg tajuk tu bah memang dari kota belud sabah ja ? boleh tukar ka tu ?

Sally Viona berkata...

oh ya satu lagi cgu , yg itu peta sma peta lakar bah bukan sma ka cgu ?
mksud sya yg 1. boleh mnta tmpat cgu ? 2. lengkap dan tepat. yg nmbor dua tu bah cgu mau lukis sndri ka ? klau mau lukis sndri yg nombor 1 mcm mna la ? sorry cgu bnyak tnya... hehe.

Siti Fatima Emi berkata...

comel je cikgu x)

taufiiq frees berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Hannan Kamal berkata...

Assalamualaikum. Saya nak tanya, untuk peta lakaran tu, kena lukis lakaran untuk Bandar Sungai Petani jela? saya cume nak pastikan je, terima kasih :)

ezham ezzuddin berkata...

hahah boleh copy paste

Hayabusa berkata...

Hahah sorry web ni dah kena hack and thanks for the thing... Copy and Paste done!

adeq niena berkata...

cegu,,ndak pyah bwat prbandingandgn negara lain ka??

ummi berkata...

salam cikgu .
macam mna nak buat kegiatan penternakan ? saya harap cikgu dapat bantu saya .

Najihah Sukuri berkata...

Assalamualaikum cikgu ..
Sy nk tnya, mcm mna nak lukis lakaran utk peta di tempat kajian.:-o

Ahmad Nabbiel berkata...

Terbaik lah cikgu ;))

Muhd Ridhuan berkata...

senangjer nak copy,korang tekan ctrl a dan lepas tu tekan ctrl C

Muhd Ridhuan berkata...

Cara Nak Copy = tekan CTRL A = lepas tu = CTRL C

Nitah Jain berkata...

Amboi, banyaknya komen..cg jwb satu2 ye

a) memories 6G : aspek 8 (dapatan kajian) x sama bg setiap kawasan kajian (lain tempat,lain dapatan kajiannya)

b) Sally Viona tajuk kajian bergantung dengan kawasan kajian.kalau kaji di Kg Tanduo, Lahad Datu tu, tukar la Pekan Kota Belud jd Kg Tanduo (berani mau buat kajian d sana)ekekeke... lg 1, peta maksudnya peta daerah kawasan kajian (highlight kawasan kajian dlm peta tu) manakala peta lakar ialah lakaran yg mgunakan simbol standard yg pernah anda belajar semasa ting 1-3

c) Siti Fatima Emi, sy setuju dgn kenyataan anda (ekekekeke)

d) Hannan Kamal, kalau itu kawasan kajian anda maka lakar la kawasan kajian itu mgunakan simbol standard yg dpelajari dr tingkatan 1-3

e) Hayabusa, ada aku kesah?teruskan niat "MURNI" anda :)

f) adeq niena, tak payah :)

g) ummi, nak cg bantu part mana?semua ke?hu3...

h) Najihah Sukuri, lakar guna simbol standard yg pernah dpelajari dr ting 1-3

i) Muhd Ridhuan, terima kasih kerana beritahu benda "YANG KAMI TAK TAHU".. nnt ajar cg mcm mn nak copy paste tulisan tgn tu ye. sila belajar dengan Hayabusa

PENATNYA...
LPS NI KALAU ADA SOALAN SILA KE PAGE FB SANTAI GEOGRAFI (GAMBAR BUDAK SOMEL PAKAI TOPI MERAH) tp mungkin akan ditukar dr masa ke masa

Shiqka'h Shimi berkata...

thanks cikgu .... ;)
anyway ... cantik blog :)

Lee Jinkian berkata...

Ada dapatan kajian punya tak ?

Lee Jinkian berkata...

I cuma nak dapatan kajian saje...

Hazwani Hazirah berkata...

thanks yeaa .

Hykal Pr berkata...

mane ade tiru (>,<")

Farah Montel berkata...

terima kasih kerana membantu cikgu,.

S.hanni berkata...

thanz you

TheFoXJoKeRz berkata...

TQ...So Easy :D

Ummi Aisyah Yasmin storyy here! berkata...

thankyou !!http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/1.gif

emiyul irpino berkata...

slam ckgu.. nk tnye. bahan grafik nk skrangnya 2 kan..so sya buat graf dn jadual.. bgaimna tu ckgu ?

emiyul irpino berkata...

slam ckgu.. nk tnye. bahan grafik nk skrangnya 2 kan..so sya buat graf dn jadual.. bgaimna tu ckgu ?

Nur Hasanah berkata...

slm ckgu penternakan untk dptn kajian please :(

Mizani Munir berkata...

Terbaiklah cikgu!!

Mizani Munir berkata...

Erkk....bahan grafik camne plak cikgu?

Mizani Munir berkata...

Terbaiklah cikgu!!

Nurul Atiqah berkata...

Cikgu boleh x kasi sye contoh rumusan??

Nurul Atiqah berkata...

Cikgu boleh x kasi sye contoh rumusan??

Nitah Jain berkata...

emiyul irpino
cg cadangkan buat jadual.contohnya jadual kadar tambang di kawasan kajian (jika buat tajuk pengangkutan). jadual perlu lengkap.

yg kedua cg cadangkan buat peta minda.ambil mana2 dapatakan kajian.contohnya kepentingan pengangkutan awam utk dibuat peta minda.tak ingat cara buat peta minda?rujuk buku tingkatan 2..

Nitah Jain berkata...

Nurul Atiqah

contoh rumusan tu
setelah mnajalnkan kajian sy telah mengkaji kepentingan pengangkutan awam, antaranya ialah (senaraikan secara ringkas) masalah pengangkutan awam di kawasan kajia pula ialah (senaraikan secara ringkas) begitulah seterusnya dgn langkah (sila senaraikan secara ringkas dapatan kajian)

tapi jgn lupa masukkan unsur patriotisme ya.

nadia berkata...

Terima kasih cikgu sebab kongsi ilmu

Sally Viona berkata...

oh mcam itu , makasih cigu . oh ya cikgu kalau itu peta lakar bah cikgu lukis dari rumah sampai kawasan kajian ka cikgu ? kalau rumah saya dalam kampung itu cgu dari mna patut sya mulakan ? hehe

Sally Viona berkata...

cigu peta daerah boleh dapat dari mana cigu ?

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Catat Ulasan

 
Copyright KONGSI ILMU DAN CERITA KEHIDUPAN 2009. Powered by Blogger.Wordpress Theme by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul Dudeja.